|Wertenbach arany-, Kajtán bronzérmet nyert a diákolimpia döntőjében

Címlapképek

2013 december 03.
Kiemelkedő eredmények születtek a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola fiatal tehetségei részéről a Cegléden rendezett III-IV. Korcsoportos Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőjében. 

A helyi Városi Sportcsarnokban rendezett korosztályos viadal első napján közel százkilencven fiatal birkózó lépett szőnyegre a diákolimpiai bajnoki cím megszerzéséért, köztük három kaposvári sportiskolás diák is.
– A 38 kg-ban szőnyegre lépő Fáth Henrik egy győztes és két vesztes mérkőzést követően helyezetlenül végzett – kezdte beszámolóját a diákolimpiai országos döntőről Takács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője. – A 76 kg-os súlycsoportban birkózó Győr-Varga Krisztián két-két győztes és vesztés mérkőzést vívva az értékes hetedik helyet szerezte meg. Járfás András a 46 kg-os súlycsoportban az első fordulóban szoros küzdelemben vereséget szenvedett a verseny későbbi győztesétől, egy szegedi birkózótól. Ezt követően a vigaszágon öt győztes mérkőzés következett, ami a bronzérmet jelentette számára. A második napon közel másfélszáz birkózó mérlegelt. Ebben a korcsoportban is az előző naphoz hasonlóan három versenyzőnk lépett szőnyegre. Az 58 kg-ban Aladics Gergő az első fordulóban vereséget szenvedett fonyódi ellenfelétől és helyezetlenül végzett. A szintén ebben a súlyban birkózó Wertenbach Ádám az első fordulóban egy szentesi birkózót győzött le tussal, a másodikban pedig egy zalaegerszegi birkózó felett aratott technikai tus győzelmet. A döntőbe jutásért egy bócsai versenyző következett, akit Wertenbach Ádám tussal legyőzött. Ezzel bekerült a döntőbe, ahol egy hazai versenyző várt rá. A kaposvári fiatal izgalmas mérkőzésen 9:5 arányú győzelmet aratott, és megszerezte első diákolimpiai bajnoki címét. Kajtán Olivér a 63 kg-os súlycsoportban lépett szőnyegre, ahol egy kertvárosi, egy ceglédi, egy nagyszénási és egy CSABI-s versenyzőt is felülmúlt. Ezt követően egy újpesti sportolótól – szoros küzdelemben – 4:3 arányban elszenvedett vereség után a harmadik helyen végzett.