|Jégkorong szakosztállyal bővül a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

Címlapképek

2014 január 17.
Ismét lesz jégkorong szakosztálya a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolának. Az intézmény régióközpontként került be a Magyar Jégkorong Szövetség új tehetségkutató és gondozó programjába. Egyelőre az U8-as korosztályban toboroznak leányokból és fiúkból álló csapatot.

A Magyar Jégkorong Szövetség Kaposvárral együttműködve indítja el ismét a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola keretein belül a sportági alapképzést. Erről tartottak sajtótájékoztatót január 15-én, szerdán a kaposvári Jégcsarnokban. A Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára Kovács Zoltán elmondta; a TAO-s támogatásoknak köszönhetően a Magyar Jégkorong Szövetség új stratégiai programot nyit, melynek keretében az ország több pontján is megkezdődnek a képzések. – A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola általunk delegált edzője Bedő Botond kapta a feladatot, hogy a szakosztály munkáját beindítsa – nyilatkozta a főtitkár. – Feladata, hogy megszervezze a Kasi kezdő csoportját és április végére 20-30 fős csapatot toborozzon. A szövetség – csakúgy, mint valamennyi kezdő együttesnek – biztosítja az össze szükséges védőfelszerelést. Bedő Botond szakmai munkáját két helyi testnevelő, valamint egy korcsolya-oktató hölgy segíti majd. A tervek szerint, amint a megfelelő létszám rendelkezésre áll, heti három edzéssel működik a szakosztály. Bedő munkáját szakmailag is felügyeli a szövetség, ezért rendszeresen látogat Kaposvárra a kanadai Darryl Easson, aki a szövetség részéről mentor edzőként tevékenykedik. A szakmai irányítás egységes, előre meghatározott ütemű munkarend szerint zajlik, így illeszkedik az akadémiai rendszerbe is.
– Stratégiai szempontból fontos, hogy a lehető legtöbb helyen is jelen legyünk, mert nem lehet tudni, hol bukkan fel egy rendkívül tehetséges játékos – mondta a Fekti István, a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportigazgatója. – Az akadémia stábjából érkezik az edző, így folyamatos lesz a kapcsolattartás. A szuper mini és a mini korosztályok képzését tervezzük Kaposváron, s ha elérik a megfelelő szintet, akkor 14 éves kortól nálunk is folytathatják pályafutásukat.
– Nagy megtiszteltetés, hogy rám esett a választás a sportiskolai képzés beindításával kapcsolatban – mondta amolyan székfoglalóként Bedő Botond. – Izgatottan látok munkához és azon leszek, hogy a kitűzött célokat minél előbb elérjük. Bővebb környezetben, széles körben szeretnénk megismertetni a jégkorongot, ehhez pedig a sportiskola keretein belül minden feltétel adott.
– A Magyar Jégkorong Szövetség tavaly decemberben kereste meg a várost a régiós képzés sportiskolai beindításával kapcsolatban – nyilatkozta Szerb György a városi sportvezető. – Egyelőre az U8-as korosztályban kezdődik meg a munka az intézmény keretein belül. Bedő Botond személyében fiatal, agilis szakember kerül Kaposvárra. Remélhetőleg egy jó szellemű, fegyelmezett és a jégkorong iránt elkötelezett együttest toboroz és működtet majd a sportiskolában.
– Egy olyan sportág kerül vissza az intézmény szakosztályai közé, amely egykor hetven gyermekkel már működött ott – fogalmazott Dér Tamás, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója. – Amikor megkeresett bennünket a programját indító Magyar Jégkorong Szövetség örömmel mondtunk igent a felkérésre. A megfelelő háttér adott lesz, úgy gondolom erre jó bizonyíték, hogy négy szakosztályunkból három immár régióközpontként működik. Valószínűleg ezért is eshetett ránk a szövetség választása.      
– Kiváló körülményekről győződhettem meg a látogatás során – fűzte hozzá a kanadai Darryl Easson. – Mindenképp ki kell használni az itteni remek lehetőségeket, hogy a sportág mélyebb gyökeret verjen Kaposváron. Az ide kerülő Bedő Botond személye szakmai garancia lehet a minőségi munkára.